Keramisch Parket Is Het Beste Van Twee Werelden

Bijvoorbeeld keramisch parket, waarbij u uw vloer nooit hoeft te schuren en te lakken. Tegenwoordig zien we de houtlook tegels veel, die ook toe te passen zijn in houtlook tegels. Ze bieden alle voordelen van hout, zoals bijvoorbeeld de structuur in het hout. Tegelijkertijd zijn deze tegels gemakkelijker in onderhoud, beter bestand tegen slijtage en gaan ze veel langer mee.

Het is ook mogelijk om met verschillende soorten tegels een visgraatmotief te plaatsen. Bij een klassieke inrichting staat het plaatsen van de tegels op deze manier vaak erg mooi, maar ook in een moderne woning is de vloer bijzonder geliefd. Woonkamer tegels: de trends van 2021. En zelfs in een woning met Scandinavische stijl kan de vloer prachtig staan.

Vooral de wat lichtere varianten geven een gevoel van ruimtelijkheid, een warme houtkleur kan zorgen voor een warme en knusse sfeer. In een grote ruimte wordt vaak gekozen voor een wat grotere visgraat. De visgraten zijn breder, waarmee voorkomt wordt dat de ruimte er te druk uitziet.. Al ons keramisch parket.

76 Ideeen Over Houtlook Tegels – Keramisch Parket – Planken

Houtstructuur tegels Een houtstructuur tegel, ook wel een houtlook keramiek genoemd word veel geplaatst in de badkamer, keuken, garage en woonkamer. Dit komt omdat een tegelvloer extreem slijtvast is ten opzichte van andere vloeren. Wat zijn nu precies de voordelen van een keramiek vloer ten opzichte van een PVC vloer of een houten vloer? En wat is beter voor in uw woning? De antwoorden vindt u hieronder; Kunnen houtstructuur tegels tegen vloerverwarming Is houtstructuur tegel niet te glad Hoe zit het met de slijtvastheid van een houtstructuur tegel? Kan een houtstructuur tegel buiten gelegd worden? Hoe groot is een parket tegel? Hoeveel zou een houtstructuur vloer kosten inclusief leggen? Alle keramiek soorten tegels kunnen tegen vloerverwarming.

Met de combinatie vloerverwarming en tegels verbruikt u gemiddeld 20% minder energie! Een enorm voordeel dus! In keramische tegels heb je verschillende afwerkingen. Zo heb je gladde keramiek tegels, maar ook extreem ruwe. Voor elke ruimte is er wel een houtlook tegel verkrijgbaar die voor dat gebruik geschikt is. Voor de badkamer heeft u bijvoorbeeld een ruwere tegel nodig dan voor de woonkamer.

De R waarde geeft aan hoe stroef of hoe glad een tegel is. Normaalgesproken hebben tegels een R waarde 9 of 10 (Duurzame houtlook tegels). Deze tegels zijn dan geschikt voor de badkamer, keuken of woonkamer. Zoekt u een tegel die stroef genoeg moet zijn voor openbare ruimtes (denk aan zwembaden, winkelcentra etc.) dan moet u kiezen voor een tegel met een hoge antislip waarde, bijvoorbeeld R11 of R12.

Prachtige Houtlook Vloertegels Online

Dit komt omdat de tegel een keramiek ondergrond heeft, met daarop een geprinte hout structuur. De keramische tegel wordt op zo’n hoge temperatuur gebakken dat de poriën dicht schroeien en vuil niet achter kan blijven (houtlook tegels). Morst u bijvoorbeeld met azijn, tandpasta of wijn, dan kan dit niet in uw keramische parket trekken.

Het is dan wel belangrijk dat de tegel goed word verwerkt. houtlook tegels. De keramische tegels zijn ideaal geschikt voor buiten. deze tegels trekken namelijk niet krom, ze verkleuren niet en kunnen goed tegen zon. Zo heeft u een natuurlijke uitstraling in uw tuin, maar toch de voordelen van keramiek. De houtstructuur tegel heeft vaak een fijne nerf dit maakt parkettegels stroever, waardoor je niet uitglijd als de tegels nat worden.

Keramische Houtlook Tegels

Zo heb je stroken van 20 tot 30cm breed, en lengtes van 110cm tot 180cm of langer! Er is voor ieder wat wils! Als je de planken op dezelfde manier legt als een houten vloer of laminaat, dan is het verschil met een keramiek houtlook amper te zien! Doordat er zoveel keuze is, en er bij ons veel soorten restpartijen zijn.

Houtlook Tegels Kopen? Laagste Prijsgarantie

Zo kunt u de verschillen zien tussen de verschillende soorten tegels. Visgraat vloertegels, keramisch parket voor top kwaliteit. Deze week hebben wij verschillende parket tegels en andere tegels in de aanbieding. Kijk hiervoor ook tussen onze restpartijen! .

Een houtlook vloer zonder de nadelen van echt hout of parket? Al dan niet gecombineerd met vloerverwarming? Dan bieden houtlook tegels (ook wel houtstructuur of keramisch parket genoemd) een uitkomst. Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van een tegelvloer met de charme van echt hout. Dit omdat de niet van echt te onderscheiden tegels kras-stootbestendig, makkelijk te reinigen en onderhoudsarm zijn.

Een houtlook vloer scheelt dus een hoop werk. De vloer reinigen? Even stofzuigen en dweilen en het keramische hout is weer als nieuw. Onze houtlooktegels zijn niet alleen toepasbaar als vloertegel en als wandtegel maar ook nog eens te leveren in diverse maten, structuren en kleurnuances Ook diverse series bieden een outdoor tegel aan dus leg binnen naar buiten door.

Woonkamer Tegels – Bebo Parket

Een greep uit de maten: 30×120 20×120 15×120 26,5×180 20×170 40×170 22×90 16,5×100 Keramisch parket is wat betreft kleur en structuur bijna niet van echt hout te onderscheiden. De tegels zijn vrijwel allemaal gerectificeerd en daardoor met weinig voeg te leggen. Dit komt de echtheid duidelijk ten goede, want hoe strakker de tegels tegen elkaar aan gelegd kunnen worden des te meer het op echt hout lijkt (Tegels leggen).

Jan van Erp levert diverse houtlook tegels, iedere tegel heeft zijn eigen structuur, kleur en maatvoering. Wilt u een passend advies, meer informatie of een vrijblijvende offerte? U bent van harte welkom in een van onze showrooms – Houtlooktegels en keramisch parket. Daar kunt u met eigen ogen de vele varianten zien. Wij informeren en adviseren u graag over de vele toepassingsmogelijkheden.

De afgelopen jaren is keramisch parket, ook wel hout tegels in de volksmond genoemd, erg populair geworden. Doordat het keramisch parket nauwelijks te onderscheiden is van een echte houten vloer, is de keuze voor vele vereenvoudigt! Waarom? De vloertegels houtlook hebben, in tegestelling tot de houten vloeren, minimale onderhoud nodig en de kleurstelling blijft tientallen jaren goed (houtlook tegels).

Houtlook Tegels

Al Ons Keramisch Parket

De 20×120 en 20×130 centimeter keramisch parket wordt het meest gekozen, omdat deze formaten overeenkomen met houten planken. Keramiek parket is verkrijgbaar in diverse afmetingen, oppervlakte en kleurstellingen – Voordelen van tegels in de woonkamer. Echter, zoals boven aan de categorie aangegeven, zijn de 20 en 30 x 120 centimeter afmetingen het populairst wegens het uiteindelijke eindresultaat.

Houtlook Tegels

Tegels33 biedt voor iedere budget, een geschikte variant keramisch parket aan – vloertegels woonkamer. Het is echter alleen de vraag, welk keramisch parket pas jij binnenkort toe in je woonkamer, badkamer of terras? Wordt het keramisch parket eiken, keramisch parket visgraat, keramisch parket grijs of toch keramisch parket wit? Wij willen onze klanten niet alleen de allerbeste tegels aanbieden, maar ook de service is van groot belang.

Grootste Assortiment Houtlook Tegels En Keramisch Parket

Dus, hoe tevreden is de gemiddelde klant met ons? Onze klanten beoordelen ons met een ruime 9 en maar liefst 98% van alle klanten bevelen ons aan! We zijn erg trots op de hoge score en dit motiveert ons tevens om door te groeien in de juiste richting (Keramisch parket online). Tegel parket creëert een warme sfeer in huis, omdat het de authentieke uitstraling heeft van echt hout.

Wat Is Keramisch Parket? Wat Zijn Houtlook Tegels?

Zelfs een wijnvlek kun je weken laten liggen op keramisch parket en het vervolgens afvegen, zonder dat het een vlek achterlaat. Dit in tegenstelling tot een houten vloer waar de wijn in het hout zou trekken en voor een blijvende vlek zou zorgen. Heb jij een grotere ruimte? Bekijk dan eens onze 180 centimeter lange keramisch parket.

In het verleden waren niet alle huizen in Nederland van een badkamer voorzien. Die periode is allang achterhaald. Nu is een huis dat geen badkamer heeft, absoluut uitgesloten en bestaan er heel wat mogelijkheden om het in te richten. Wil je een nieuwe badkamer inrichten dan heb je een overvloed aan keus qua inrichting.

 Uitbesteden of zelf doen?

Door de badkamerinrichting uit te besteden aan een professionele ontwerper, bespaar je jezelf heel wat denkwerk. Desalniettemin kun je zelf de handen uit de mouwen steken bij het ontwerpen van je nieuwe badkamer. Zodoende ontwerp je je badkamer naar eigen smaak.

Deel de ruimte in

De basisbenodigheden voor het uitstipppelen van een nieuwe badkamer zijn een lineaal, een rolmaat, een ballpoint en papier om de tekening te maken. Meet de ruimte secuur op en stippel deze uit op papier. Bij het meten van de ruimte is het belangrijk om de hoogte op te meten alsook de scheve afscheidingen en de ruimtebeperkende bestanddelen op te nemen. Alle details moeten in de tekening opgenomen worden zoals plinten, deuren met de draairichting en ook de vensters. Eventueel wastafel en andere badmeubels die je wenst te plaatsen, moeten in de tekening geschetst worden.

Financiële conditie

Maak een begroting van de verwachtte kosten en ga na of je over dat budget beschikt. Kom je wat financiën tekort, dan kun bij de bank navraag doen over de mogelijkheden tot het nemen van krediet. Breng de kosten voor aanschaf van de badkamerspullen in rekening. Deze spullen zullen ook installatiekosten vergen. De installatiekosten zijn meestal net zo hoog als de aanschaf van de spullen zelf. Ga dus slim om met je budget en geef niet meer dan de helft van je geld uit aan de aanschaf van je badkamerspullen. Zo houd je geld over voor de installatie.

Maak een verlanglijstje

Door een verlanglijstje op te stellen, heb je alles op papier die je wenst of eist van je nieuwe badkamer. Zo is de kans dat je bepaalde zaken overslaat die aangeschaft moeten worden. Denk hierbij goed na over het nut van de badkamer. Wil je een grote badkamer  met een bad waarin je alleen of met meerdere personen moet kunnen relaxen? Of wil je slechts een badcel waar je gewoon in en uit de douche moet kunnen? Moet er ook een toilet bijkomen? Een ruime wastafel met voldoende bergruimte, of een kleine wastafel die makkelijk te onderhouden is en weinig ruimte in beslag neemt? Als je ruimte beperkt is en je geen aparte bad en douche kunt plaatsen, dan is een bad met douchevoorzieningen ook een goed alternatief.

 Praktisch ontwerp

Een badkamer inrichten is een grote investering en gaat ook lang mee. Je zult dus rekening moeten houden met wat in het verschiet ligt. Jouw behoeften zijn dynamisch. Een mooi badkamer is waar iedereen voor gaat maar het moet natuurlijk ook praktisch zijn. Overweeg altijd of de keuze van een bepaald badkamermeubel functioneel en toepasselijk is en of het in de dringende behoeften voorziet.

Zet er nooit haast bij om een badkamer te ontwerpen en vraag altijd advies van anderen. Laat uiteindelijk je ontwerp door een specialist bekijken die ervaring heeft op dit vakgebied. Zo ben je gegarandeerd van een succesvol project. Heb je een grote lekkage in de leidingen, dan is dat een klus voor een loodgietersbedrijf in Utrecht.

 

Aanleggen, onderhoud en reparatie van sanitair, rioleringen, verwarminginstallaties, water – en afvoersystemen? Of reparaties bij lekkages? Daar komt de loodgieter van pas. De loodgieter bezit expertise in het vak maar zonder de juiste gereedschappen kan het werk niet gedaan worden. Daarom moet de loodgieter voor elke klus de juiste gereedschap voorhanden hebben.

Basis gereedschappen van een loodgieter

Hier zijn enkele basis gereedschappen die een professionele loodgieter moet bezitten:

 • Ontstopper: Een ontstopper dient om de gootsteen te ontstoppen en het water weer goed te laten stromen. Tegenwoordig zijn er chemische als mechanische ontstoppers. De mechanische ontstoppers oftewel ploppers is een zuignap aan een steel die een onderdruk in de afvoerleiding mogelijk maakt waardoor de verstopping los raakt en de afvoer goed kan plaats vinden. 
 • Pijpenbuiger: Een pijpenbuiger is een gereedschap dat speciaal gebruikt wordt voor het buigen van koper, cv en rvs buizen.
 • Pijpsnijder: Met dit gereedschap kan de loodgieter koperen, sv en rvs buizen haaks doorsnijden. Om een pijp te snijden wordt de pijpsnijder zo ver mogelijk geopend totdat het gereedschap om de buis past. Als het gereedschap eenmaal om de buis is, wordt het weer dichtgedraaid en steeds meer strakker gemaakt waardoor er een druk ontstaat op de pijp. De pijp wordt doorgesneden door de pijpsnijder steeds rond te draaien en bij te stellen. 
 • Kraansleutel: een kraansleutel is een handgereedschap om gemakkelijk keukenkranen en lavabokranen los te maken. Dit wordt van onder de wastafel of aanrecht gedaan en heeft daarom een lange steel. De steel kan tot 40 cm versteld worden.
 • Schroevendraaier: een schroevendraaier wordt gebruikt om schroeven te verwijderen of aan te brengen. Er zijn vele soorten, afmetingen en kwaliteiten te verkrijgen. Er zijn schroevendraaiers die een platte punt hebben, maar er zijn ook schroevendraaiers met een ster of kruiskop. Goede schroevendraaiers zijn gemaakt van speciale staalsoorten en zijn onbreekbaar.
 • Waterpomptang: Een waterpomptang is een basis loodgietergereedschap dat niet elektrisch is en een bek met tandjes bevat. Het is verstelbaar en wordt gebruikt om rond en hoekig materiaal van verschillende diameter stevig vast te grijpen. Vaklieden gebruiken vaak de waterpompslang om zeskantige bouten en moeren vast te grijpen maar daarvoor is het niet geschikt omdat de waterpompslang een driehoekige uitsparing en scherpe tanden heeft. De moeren en bouten worden daardoor beschadigd.
 • Buigijzer: Een buigijzer wordt gebruikt om rond materiaal in een bepaalde vorm te buigen. Soms moet het materiaal dat in een bepaalde vorm gebogen wordt, eerst verwarmd worden. Maaar het kan ook gewoon koud gebeuren. Een buigtang heeft 2 lange armen met aan beide armen een halfronde geul. Aan een arm zit ook nog een scharnierpunt. De buis wordt in een halfronde geul geplaatst en wordt gebogen door beide armen van de tang naar elkaar toe te trekken. Hoe meer je trekt, hoe ronder de bocht in de buis wordt. Tegenwoordig worden veel meer pvc buizen gebruikt. De pvc buizen kun je in de gewenste vorm buigen met een buigveer zonder dat er een knik in de buis ontstaat tijdens het buigen.

De loodgieter verricht veelzijdig werk en maakt ook gebruik van verschillende gereedschappen. Echter is expertise zonder de basis gereedschappen nutteloos. Professionaliteit houdt ook in dat  de juiste gereedschappen voor de juiste klus aangewend worden.

Soms vraagt het interieur van een woning om een lik verf, want mede dankzij mooi en professioneel schilderwerk, kan de woning intern ontzettend opknappen en een nieuwe aanblik geven. Veel mensen kiezen voor een betonlook zoals Microtopping of Mortex.

Interieur metamorfose door schilderwerk

Ooit namen wij een al wat ouder appartement onder handen; dit was meer dan noodzakelijk, want bij de naadranden plafond/muur waren lelijke naadscheurtjes zichtbaar. Eerst dichtten wij alle scheurtjes, om vervolgens de muren te stucen en te witten. Vervolgens was het lakwerk aan de beurt: kozijnen, deuren, trapleuning en verwarmingsbuizen. Trapliften

Het appartement werd tevens voorzien van een nieuwe keuken, vloer en badkamer. Een behoorlijk project wat geweldig opgeknapt was. De eigenaar verkocht hierop het appartement (binnen 2 weken) voor de vraagprijs (en geen cent minder!). De makelaar verzuchtte ‘het lijkt wel een nieuwbouwappartement! Dat vond de nieuwe eigenaar dus ook. Het schilderwerk was hierbij van groot belang, aangezien de kale ruimte wel als nieuw leek. De vorige eigenaar had geluk; die verkocht zijn appartement nog nét voor de huizencrisis.  Rijschool den haag

Ooit namen wij een al wat ouder appartement onder handen; dit was meer dan noodzakelijk, want bij de naadranden plafond/muur waren lelijke naadscheurtjes zichtbaar. Eerst dichtten wij alle scheurtjes, om vervolgens de muren te stucen en te witten. Vervolgens was het lakwerk aan de beurt: kozijnen, deuren, trapleuning en verwarmingsbuizen. Het appartement werd tevens voorzien van een nieuwe keuken, vloer en badkamer. Een behoorlijk project wat geweldig opgeknapt was. De eigenaar verkocht hierop het appartement (binnen 2 weken) voor de vraagprijs (en geen cent minder!). De makelaar verzuchtte ‘het lijkt wel een nieuwbouwappartement! Dat vond de nieuwe eigenaar dus ook. Het schilderwerk was hierbij van groot belang, aangezien de kale ruimte wel als nieuw leek. De vorige eigenaar had geluk; die verkocht zijn appartement nog nét voor de huizencrisis.  Rijschool den haag

Verfhulp

Schilderwerk verichten in een dergelijk grote ruimte, met onmogelijke plekjes zoals verwarmingsbuizen, trapleuningen en hoge kozijnen vroeg het uiterste van ons team. Tegenwoordig gebruiken wij als kwastenhouder de Paintgripper. Dichten kelder;

De tijd gaat snel, zoals te zien is aan de ontwikkeling van innovatieve producten. Nu kunnen wij ons inmiddels niet meer voorstellen ooit zonder de Paintgripper te hebben gewerkt. Deze verfblikhouder kun je nl. aan het raamwerk koppelen met één draai aan de hendel, hierdoor zijn je verfattributen constant bij de hand en ongelooflijk gemakkelijk verplaatsbaar (of neer te zetten). Een heuse aanrader dus voor iedereen die snel door het lakwerk heen wil komen.  dichten kelder

De badkamerrenovatie is niet voor niets de meest voorkomende verbouwing in België. Het is dan ook een kamer waar je meerdere malen per dag tijd doorbrengt. Dan ben je zo nu en dan aan iets nieuws toe. Wanneer je besluit om de badkamer aan te pakken zijn er veel dingen om rekening mee te houden. Hier volgt alvast een handig stappenplan zodat je niets vergeet.  waterverzachter

 Tip 1: Schep orde in de chaos

Maak een overzicht van alles wat er komt kijken bij een badkamerrenovatie. Bedenk hoe het eindresultaat er uit moet zien, wat het gaat kosten, hoe lang dit gaat duren en wie je hiervoor nodig hebt. Meet je badkamer op en teken het resultaat uit zodat je precies weet waar je naartoe werkt. Je kunt natuurlijk ook een aannemer zoeken om je hierbij te helpen. waterverzachter onderhoud

Tip 2: Steek je handen uit de mouwenDe meeste mensen weten niet genoeg van verbouwen om een volledige badkamerrenovatie uit te voeren, maar dat betekent niet dat je vanaf de zijlijn moet toekijken. Het is leuk om mee te werken aan je eigen project en je bespaart er ook nog eens veel geld kelderdichting

mee. Iedereen kan zelf de muren verven, puin afvoeren of het douchegordijn ophangen. Lonen van schilders, schoonmakers en andere experts lopen al gauw in de honderden euro’s.

Tip 3: Vergelijk, vergelijk en vergelijk

`Deze tip geldt zowel voor specialisten als de inrichting van je badkamer. A-kwaliteit producten zijn vaak een stuk duurder dan B-kwaliteit, dit is ook zo bij badkamermeubels. In tegenstelling tot levensmiddelen is de prijs- kwaliteitsverhouding niet altijd even eerlijk. Vergelijk daarom veel verschillende badkamermeubels voordat je een definitieve keuze maakt. Hetzelfde geldt voor specialisten. Het aanbod is groot, dit geeft jou als consument meer macht en de mogelijkheid om het aanbod van de specialisten met elkaar te vergelijken.  traplift

Tip 4: Denk aan de buren

Een badkamerrenovatie kan overlast veroorzaken voor jou en je buren. Jij hebt bijvoorbeeld een tijdelijk adres nodig om je in de ochtend op te frissen. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend dat men dit bij de buren doet dus overleg dit van tevoren om frustraties te voorkomen. Daarnaast wordt er vaak geboord tijdens een renovatie. Vraag aan je buren wanneer zij het minst last hebben van geluidsoverlast.  welfsels

Tip 5: Geniet

Geniet van het resultaat, maar óók van de verbouwing. Je zult hier nog vaak aan terug denken dus maak je niet te druk over wat er allemaal mis kan gaan en geniet ook tijdens de verbouwing.  veranda kopen

De juiste belichting in je woonkamer zorgt ervoor dat de ruimte functioneel is, maar evengoed sfeervol en gezellig. Je doet er dan ook goed aan om verschillende verlichtingstypes te combineren om zo de perfecte belichting te creëren. Gebruik de tips in deze blogpost voor een geweldig resultaat! Ramen en deuren

Bepaal de indeling van je woonkamer

Bij een renovatie of nieuwbouw is het belangrijk om vooraf na te denken over de indeling van je woonkamer. Je kan hiervoor bepaalde ‘zones’ uitdenken, bijvoorbeeld voor de zithoek, leeshoek, eettafel en bureau. Waar je bij de bureauruimte vooral functioneel licht zal willen voorzien, kies je voor de zithoek voor sfeerlicht of een combinatie van beide. bedrijfsfilm

Heb je moeite om een bepaalde zone af te bakenen, wil je zonder breekwerk de verlichting in de bestaande woonkamer verbeteren of wil je vervelende schaduwen voorkomen? Denk dan zeker ook aan verplaatsbare verlichting . Voorzie de nodige stopcontacten op deze plaatsen. Met bijvoorbeeld een staande lamp of bureaulamp creëer je makkelijk de gepaste verlichting, op de juiste plek én kan je de ruimte meteen sfeervol aankleden. gevelreiniging

Combineer verschillende verlichtingstypes

Doorgaans maken we onderscheid tussen 3 lichttypes.

Basisverlichting zorgt voor een algemene, aangename belichting van de woonkamer. Veelal bestaat deze verlichting uit plafondlampen of inbouwspots. Bij de plaatsing van de basisverlichting dien je rekening te houden met verschillende zaken. Zorg er allereerst voor dat er voldoende lichtpunten zijn om de ruimte volledig te belichten, eventueel verdeeld over verschillende lichtkringen. Daarnaast wil je ook wat uit de kast kunnen nemen zonder extra licht te moeten aanschakelen. Voorkom verder ook vervelende lichtinval op de televisie en directe inkijk in de lamp wanneer je bijvoorbeeld in de zetel ligt. verandabouwer

Taakverlichting zorgt ervoor dat je bepaalde taken – zoals lezen en schrijven – comfortabel kan uitvoeren. In de leeshoek, het bureau en de eettafel (wanneer je deze ook als werkplek gebruikt) wil je deze functionele verlichting voorzien. Voorzie bij de plaatsing meerdere lichtpunten vanuit verschillende hoeken, om vervelende schaduwen te voorkomen. Denk hierbij aan plafondverlichting, maar ook wand- , staan- en bureaulampen. Voor je gemak kan je ook deze lichtarmaturen aansluiten op een stopcontact dat aangestuurd wordt door een schakelaar. verandabouwer

Sfeerverlichting ten slotte zorgt voor de gezelligheid in je woonkamer. Er zijn vandaag heel wat mogelijkheden om sfeer te creëren, bijvoorbeeld met indirecte verlichting, dimbare spots en led verlichting. Die laatste biedt overigens heel wat flexibiliteit, wanneer je bijvoorbeeld sfeerlicht wil toevoegen aan een bestaande ruimte. Led verlichting is namelijk beschikbaar in heel wat uitvoeringen, waardoor er voor elke plaats een gepaste oplossing is. ibix

Lichtplan

Aan de hand van informatie van een interieurarchitect kan je eenvoudig lichtplan samenstellen, met de verschillende zones en daarbij behorende lichtpunten. Wens je advies of hulp bij het samenstellen van je lichtplan, kom dan zeker langs of neem contact op. We adviseren je graag omtrent de mogelijkheden om jouw woonkamer te voorzien van de perfecte belichting.

yeelight lampplateaulift

Een robotmaaier biedt heel wat mogelijkheden maar ook enkele beperkingen. In dit artikel bespreken we in welke situaties een robotmaaier al dan niet geschikt is.

De grootte van uw tuin

De Automower 265 ACX is momenteel de machine in ons gamma die voor de grootste oppervlakte, tot 6000 m², geschikt is. Heeft u een  groter grasoppervlak te onderhouden dan is het perfect mogelijk om twee of zelfs meer machines te laten samenwerken. Overal ter wereld werken reeds zulke meervoudige installaties.

In het andere uiterste zijn robotmaaiers ook geschikt voor  kleine tuinen. Ambrogio heeft enkele modellen die specifiek voor kleine oppervlaktes geschikt zijn. Daarnaast kan u de maaitijd van uw toestel ook aanpassen met behulp van een timerfunctie, conform uw tuingrootte. U kan zelfs uw  wrobotmaaier delen met uw buurman, al zal u daarvoor twee begrenzingsdraden en twee laadstations nodig hebben om twee afzonderlijke installaties te maken.

Complexe tuinen

De meeste vragen krijgen we wanneer tuinen  complexe vormen, paden, begroeiing, borders enzoverder hebben. Over het algemeen kan een robotmaaier alles maaien wat u met een traditionele maaier kan.

Loopt uw grasveld door tot tegen een  vafscheiding, bijvoorbeeld een muur of een hoge border, dan zal er een strook van het gras ongemaaid blijven. Dit doordat de messen binnen de behuizing zitten en de nodige sensoren botsingen voorkomen om de behuizing niet te beschadigen. Deze kanten kan u met een trimmer kort houden. Hindernissen of zones die niet gemaaid mogen worden kan u best omboorden met een voldoende hoge rand of uitsluiten van de maaizone door het creëren van eilandjes met de begrenzingsdraad.

Loopt het gras door tot tegen een terras of pad dat op hetzelfde niveau ligt, dan kan de maaier vaak met 1 wiel van het grasveld rijden om zo netjes tot tegen de kanten te maaien. Kleine voorwerpen als speelgoed of kleren dient u dus ook steeds te verwijderen van het gras, om beschadiging te voorkomen. Ook dennenappels, takken en afgevallen fruit verwijderd u best vooraleer uw robotmaaier aan het werk gaat.

Ligt uw grasveld op een oneffen terrein, dan kijkt u best naar de specificaties van het toestel. Veel robotmaaiers zijn geschikt tot hellingen van maximaal 45% (= 24°). Kleine robotmaaiers kunnen de krommingen van het gazon het beste volgen en voorkomen bijvoorbeeld dat hobbels gescalpeerd worden, zoals vaak gebeurt met traditionele grasmaaiers. Kleine diepe gaten daarentegen kunnen de machine wel laten vastlopen.

Ook bij smalle doorgangen kijkt u best de specificaties van het toestel na. Afhankelijk van het toestel is namelijk een minimale breedte vereist voor de doorgang. Sommige maaiers hebben speciale sensoren die smalle doorgangen herkennen en zelfs automatisch verschillende routes gebruiken om spoorvorming te voorkomen.

Bestaat uw gazon uit afgezonderde grasvelden, dan zal u het toestel manueel moeten verplaatsen, of bijvoorbeeld 2 kleine toestellen inzetten. Bij heel wat modellen kunnen verschillende grasvelden ingesteld worden om te onderhouden, de installatie is dan wat complexer omdat u moet toezien dat geen niet te maaien stukken toch gemaaid worden. Bij sterk versnipperde tuinen valt het grote comfortvoordeel van een robotmaaier dus wel deels weg.

Toestand van uw grasveld en omgevingsfactoren

Bij zeer lang gras, bijvoorbeeld na langdurige regen of in het begin van het seizoen, zal u de maaihoogte van het toestel moeten aanpassen. Geleidelijk aan kan de maaihoogte dan naar het gewenste niveau gebracht worden. Haal uw robotmaaier best reeds vroeg in het seizoen buiten om te voorkomen dat het gras te hoog wordt.

Ook mos is veelal geen probleem voor een automatische maaier. De maaier heeft in dat geval zelfs een positief effect op uw gazon; het voortdurend maaien zorgt ervoor dat het gras beter groeit en de grasmat dichter en gezonder wordt. Het mos verdwijnt daardoor geleidelijk aan.

Robotmaaier garage

Regenweer? Deze garage beschermt uw grasrobot perfect tegen wind, regen, UV-stralen… Deze robotmaaier garage is ook voorzien van een rolpoort die zich automatisch opent en sluit, op die manier is uw robot tijdens de rustpauzes beschermd tegen diefstal en vandalisme.

Met een prachtige tuin is het hebben van een hottub bijna niet te missen. Het hele jaar door kunnen genieten van warm en gestoomd bad na een zware dag klinkt natuurlijk als muziek in je oren.

Of we nou beschikken over een tuin of dak tras het plaatsen van een hottub kan en mag overal! Met het gigantische aanbod in formaat en model is er voor ieder wat wils. Met de juiste accessoires kun je het hele jaar door je hottub zowel naar binnen en buiten brengen. Doordat we natuurlijk onze geluk met andere willen delen is het bepalen van het juiste aantal zitplaatsen essentieel.

Een hottub is geen jacuzzi

Ze mogen dan wel vaak met elkaar vergeleken worden maar het hebben van een hottub is toch net wat anders dan een jacuzzi. Zo werkt een jacuzzi op stroom en wordt het water in een hottub opgewarmd met een hout gestookte kachel.  Daarnaast is een hottub relatief licht in vergelijking met een jacuzzi. Zo kun je gemakkelijk je hottube met vier personen optillen en verplaatsen zonder dat dit extra ruimte inneemt. Ideaal voor variatie dus. Helaas gaat je dit bij een jacuzzi minder gemakkelijk af. Zo heb je vanwege het zware gewicht een kraan of heftruck nodig en kunnen aanpassingen niet dagelijks gemaakt worden.

Ondanks dat een hottub over minder technische functies beschikt brengt het natuurlijke gevoel, de houtgeur, de stilte en de warmte je sneller tot rust. Een jacuzzi gebruikt bubbels en waterstralers aangedreven door pompen, dit kan voor veel lawaai zorgen.

Natuurlijk brengt het hebben van een hottub vele voordelen met zich mee. Zo beperken we hierdoor niet alleen spierpijn en stress maar verzachten onder andere ook de pijn in onze rug, nek, schouder, knie, voet, heup, schouder, been, gewricht en spieren. Het kopen waard dus.

Vind jij ook dat je veel te veel aan het betalen bent voor je energie en ben je op zoek naar de goedkoopste energieleverancier? Dan ben je net als heel wat andere Belgen actief op zoek om over te stappen en doe je er goed aan een kijkje te nemen op Energieleveranciers.be.

Makkelijk vergelijken, snel beslissen

Deze sobere, maar superhandige website laat je toe alle tarieven van energieleveranciers die in België actief zijn te vergelijken. Zonder overbodige knopjes kan je zonder tijdverlies op zoek naar de goedkoopste energieleverancier in jouw regio en voor jouw gezinssamenstelling. Met goed te vergelijken kan je honderden euro’s per jaar besparen. Waarom zou je niet even je tarieven vergelijken?

Naast het vinden van de goedkoopste energieleverancier kan je op Energieleveranciers.be ook nog terecht voor de laatste nieuwtjes over deze leveranciers. Deze website houdt immers de vinger aan de pols, volgt de actualiteit en brengt al het nieuws over energie op een overzichtelijke manier. Zo kan je goed geïnformeerd je beslissingen nemen.

Goedkopere energie in een handomdraai

Hoelang het duurt om je tarieven te vergelijken? Meer dan 10 minuten ga je zeker niet kwijt zijn! Geef toe, dat is toch niet veel als je weet dat je er heel wat geld mee kan besparen. Over het overstappen en alle papierwerk dat daarbij komt kijken hoef je je alvast geen zorgen te maken, dat nemen de mensen van Energieleveranciers.be voor hun rekening. Het enige wat je zelf moet doen is enkele gegevens ingeven en vervolgens de goedkoopste energieleverancier kiezen. Waarom zou je meer betalen als het goedkoper kan?

Surf vandaag nog naar Energieleveranciers.be en vergelijk. Het kost je amper tijd en met het bespaarde geld kan je deze zomer ongetwijfeld heel wat leuke dingen doen. Laat ons zeker weten wat je met het bespaarde geld hebt gedaan en vooral geniet ervan!

Pelletkachels zijn erg populair. Hun succes hebben ze vooral te danken aan de goedkope pelletkorrels, maar de pelletkachel biedt nog voordelen.

De houtpelletkachel lijkt op een gewone houtkachel, door het raam en de zichtbare vlam. Je krijgt dezelfde sfeervolle warmte dus, maar wel met veel meer mogelijkheden.

Voordelen van een pellet kachel

Een eerste voordeel van de pelletkachel zijn de pellets die als brandstof dienen. Het zijn kleine cilindervormige korrels van zuiver, samengeperst houtafval. (Minder gangbare varianten zijn pellets van mais, kersen- of olijfpitten). De korrels hebben verschillende voordelen ten opzichte van houtblokken:

 • Pellets zijn compact en gebruiksvriendelijk. Op een beperkte ruimte kan je een ruime voorraad bewaren. Je hoeft dus niets steeds naar buiten om je houtvoorraad bij te vullen en met één vulling pellets in je kachel kan je doorgaans 1 tot 5 dagen stoken.
 • Pellets zijn milieuvriendelijker. De samengeperste korrels bestaan volledig uit afvalhout. Daarnaast branden ze veel efficiënter zodat er minder schadelijke gassen vrijkomen en minder assen overblijven.
 • Pellets zijn goedkoper. Voor een gemiddeld gezin loopt de besparing al makkelijk op tot €50 per maand.

Pelletkachels zijn geavanceerde elektronische toestellen met een hoog gebruiksgemak. Eén druk op de knop en het vuur ontsteekt. De kachels kunnen geprogrammeerd worden zoals een centrale verwarming dankzij de ingebouwde thermostaat. Je verbruikt daardoor niet meer pellets dan nodig, bespaart op verbruikskosten én verwarmt milieuvriendelijker.

Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel beschikt over een ingebouwd reservoir. Van hieruit worden de pellets automatisch overgebracht naar de vuurkorf. Hier worden ze ontstoken door een elektrische weerstand. Om tot de gewenste temperatuur te komen voert de kachel zelf de nodige hoeveelheid korrels en lucht aan.

De rookgassen worden naar buiten geblazen en een andere ventilator blaast warme lucht de kamer in. De buitenkant van de pelletkachel warmt minder op dan een houtkachel, doordat de meeste warmte door convectie afgegeven wordt.

Soorten pelletkachels

Er bestaan zowel inbouw pelletkachels (bijvoorbeeld ter vervanging van je bestaande open haard of kachel als vrijstaande modellen. De kachels zijn een aanvulling op je bestaande verwarmingssysteem.

Wil je het bestaande verwarmingssysteem op gas of stookolie vervangen, dan is er ook een oplossing in de vorm van een pellet ketel.Tips

Kwaliteit van de pellets: Pellets van mindere kwaliteit kunnen storingen veroorzaken van de kachel en hebben vaak geen optimale verbranding. Kwaliteitspellets herken je door het keurmerk DIN, DIN+, NF of ÖNorm. Je herkent pellets van goede kwaliteit nog op andere manieren:

 • Een donkere kleur wijst erop dat ze gemaakt zijn van kwaliteitshout als beuk of eik. Deze pellets branden langzamer en minder fel. Lichtere pellets zin gemaakt van bijvoorbeeld dennenhout. Deze pellets branden feller en geven dus meer warmte vrij in een kortere tijd.
 • De korrels glanzen, zijn stevig en brokkelen niet
 • De korrels zinken in een glas water doordat de dichtheid hoger dan 1 is

Kies een model dat afgestemd is op uw woning. Zo haalt u een optimaal rendement. Neem contact op met Interieuradvies Desmedt-cocooning.be voor een vrijblijvend advies.